Blogerka Cica

Dva druga Nikola i Stankov, njihova priča

Posted on: 8 септембра, 2012

Ovo je priča o Nikoli Petroviću (u daljem teksu Nikola) i Jovanu Stankovu (u daljem tekstu Stankov). Njih dvojica su bili nerazdvojni, zajedno su radili sve, dok se jednog dana to nije promenilo. Nikola i Stankov su voleli da igraju fudbal i bili su dobri u tome. Trener je uvek govorio kako su njih dvoje odličan tim i da će jednog dana igrati za najbolje klubove. Njih dvojica su na terenu davali sve i znali su da samo ukoliko dosta vežbaju mogu da imaju dobre rezultate. Godine su prolazile, a rezultati su se nizali postajali su poznatiji i poznatij, Nikola je bio svestan slave i svega što ona donosi, dok je Stankov izgledao preplašen i zbunjen dešavanjima oko njega.

I kako to obično biva, počele su i curice da se „muvaju“ oko njih i da budu sve prisutnije, Nikola je pronalazio svaku priliku za zabavu, dok bi Stankov svoje slobodno vreme provodio uz knjigu. Nikola bi se ljutio na Stankova, jer nije želeo da izlati sa njim i nije razumeo zašto Stankov nema želju da izlazi sa njim.

Ponekad kada bi večeri bile prijate, Stankov bi izlazio u šetnju. Ii tako je  jedne večeri upoznao Sanju. Dok se šetao, čuo je kako neko uporno doziva „Malena“, okrenuo se i video mladu devojku koja ustvari doziva svoju kucu koja je trčala ka njemu. Malena se zaustavila kod njegovih nogu, a nakon nekoliko trenutaka pojavila se i Sanja koja je uz izvinjenje i prelepi osmeh počela da objašnjava svojoj „Malenoj“ kako ne može tek tako da odluta. Stankov je sve to bilo tako simpatično i odlučio je da pitanju Sanju da se prošeta sa njim, ona je pristala. Šetali su i pričali i izgledalo je kao da se poznaju godinama. Prolazili su dana i meseci, a njih dvoje su uvek nalazili vreme da se vide i da odu u šetnju. Nikola i Stankov se više nisu viđali tako često, a Stankov je počeo da razmišlja o drugim mogućnostima u životu, uvek je bio dobar sa tehnikom i možda je ovo bila prilika da promeni zanimanje i započne onakav život o kakvom je sanjao.

Nakon nekog vremena odlučio je da ispriča Nikola o svojim planovima, i kao što je očekivao Nikola nikako nije mogao da prihvati ovakav razvoj situacije, Stankov je pokušao da mu objasni kako više nisu deca, i kako je vreme da svako ide svojim putem, kao i da to ne znači da više neće biti prijatelji. U nekom trenutku Nikola je rekao Stankovu, kako misli da je sve to zbog Sanje. Stankov se gorko nasmejao i rekao, pa zar ne vidiš da već godinama nisam sretan i da od kada sam nju upoznao ponovo imam onaj stari sjaj i osmeh. Nikola nije razumeo Stankova, i otišao je ljutito.

Godine su prolazile, Stankov i Sanja su odlučili da počnu da žive zajedno i počeli su da prave svoje planove o budućnosti. Novac koji je Stankov štedeo dok je igrao fudbal, odlučio je da uloži u novi posao. Sanja i Stankov su odlučili da otvore restoran sa italijanskom hranom, u početku je bilo teško, ali kasnije je posao počeo da se razvija.  Nikola se nije javljao, a Stankov bi po sportskim rubrikama video kako Nikola baš dobro napreduje i kako ga biraju samo najbolji fudbalski klubovi.

Jedne jesenje večeri, u restoran je ušetao Nikola, Stankov je nešto radio i nije ga primetio. Nikola je prišao Sanji i čestitao, a ona je prišao Stankovu i rekao kako se stara prijateljstva ne zaboravljaju. Te večeri Nikola i Stankov su obećali da više nikad neće svađati i razdvajati!

Slika broj 1. uzeta  odavde.

Slika broj 2. uzeta odavde.

Slika broj 3. uzeta odavde.

Постави коментар

Категорије